Iedereen heeft wel ergens een favoriet van: ijs, film, boek, restaurant, team.

Noem maar op en iemand heeft er een favoriet van.

Volvo-eigenaars zijn niet anders. Wij houden ons ons hele leven vast aan die favoriet en vertellen iedereen die maar luistert hoe geweldig die Volvo was om in te rijden en hoe ze honderdduizenden kilometers heeft doorstaan voordat we haar uiteindelijk inruilden… voor een andere.

Hetzelfde geldt voor Volvo Cars. Deze ongelooflijk populaire auto heeft liefhebbers die de generaties omspannen en elke generatie kan u vertellen van welk Volvo-model zij meer hielden dan van welke andere auto ook.

Hun ogen lichten op als ze vertellen over hun geliefde Volvo. Hun stem wordt luider als ze vertellen over een bepaald model waarin ze hebben leren rijden, waarin ze hun vriendin de verlovingsring hebben gegeven of waarin ze hun familie op vakantie door het hele land hebben gereden.

Op basis van ons onderzoek hebben wij de “Top Five (5) Most Popular Volvos” samengesteld. De lijst ziet er als volgt uit:

  1. Volvo Amazon: Deze classy sedan is niet alleen populair, maar wordt beschouwd als een van de mooiste en meest sexy van de Volvo-lijnen. Ze debuteerde in 1957 met een 1,6-liter inline-vier motor, een drie-versnellingsbak met 66 PK. De stijve carrosserie had volledige bescherming tegen corrosie. Hoewel ze enkele problemen had met waterlekken, losse ramen en versnellingspoken die rammelden als een cobra, leek het haar populariteit niet te deren. De 1958 Amazon Sport verbaasde de auto-industrie met haar 85-pk motor en handgeschakelde vier-versnellingsbak. Politie-afdelingen, dol op de snelheid en veiligheid van de Amazon, kochten deze geweldige Volvos voor hun politie-agenten. Amerikanen konden haar een jaar later kopen. Ze werd geproduceerd tot 1970 en er werden meer dan 667.000 Amazons gebouwd. Vandaag de dag rijden er nog steeds Volvo Amazons op straat, vele verbouwd en nog net zo oogstrelend als toen ze zesenveertig jaar geleden van de lopende band rolden.

    Tip: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/

  2. Volvo 240: Vraag een willekeurige Volvo-eigenaar wat zijn eerste Volvo was en de kans is groot dat hij u de 240 zal noemen. Misschien hebben ze dit door weer en wind geteisterde werkpaard zelfs wel in hun garage staan, met een kilometerteller die op ‘750.000’ tikt. De 240, die in 1974 op de markt kwam, viel in de smaak bij hardwerkende arbeiders die met de 240 door sneeuwstormen reden om op het werk te komen en over het ijs slipten om op tijd voor Kerstmis bij de schoonfamilie te zijn. De kracht van de 240 was dat er een overvloed aan variaties was, van 2-deurs tot 4-deurs en van sedans tot wagons. Die verscheidenheid, samen met haar praktische stijl en reputatie, hielp haar ongeveer drie (3) miljoen stuks te verkopen. Als dat niet “populair” is, weten we niet wat wel.
  3. Volvo P-1800: Deze auto is een blikvanger. Toen ze in 1961 voor het eerst door de Amerikaanse straten scheurde, was ze nog maar net begonnen met het opbouwen van een fervente loyaliteit die haar zo populair zou maken dat ze bekend werd als “het meest internationaal bekende model ooit”. Haar soepele en luxueuze rit was te danken aan haar brandstofinjectiemotor van 120 PK en haar “James Bond-stijl” gestroomlijnde carrosserie maakten haar populair bij jonge mannen in die tijd. Ironisch genoeg was de P-1800 geen gewone, dagelijkse Volvo, omdat de fabrikant haar enkel als “niche-voertuig” had gepland. Toch is ze een van de meest geliefde Volvo’s geworden en wordt ze door jong en oud bereden.
  4. Volvo 850: Hoeveel Volvo-eigenaars hebben vrouw, kinderen, hond, fietsen, bagage en ski’s in hun Volvo 850 wagon gepropt en honderden kilometers gereden naar hun vakantieplek in de bergen, aan het strand of naar Disney World (natuurlijk)? Wij dachten van wel. Als het op betrouwbaarheid aankwam, kon de 850 je waarschijnlijk naar Mars brengen. Die reputatie heeft ze. Behalve dat ze de eerste Volvo was die de 150 mph barrière doorbrak, werd ze ook beschouwd als een performance sedan en wagon. Het enige wat 850-eigenaars zo goed wisten, was dat de 850 je overal kon brengen en dat in stijl. Pas alleen op voor de agenten die in de middenberm zitten.

    Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren/wat-kost-een-auto-importeren/

  5. Volvo S80: Als men vraagt om een Volvo te beschrijven, komt meestal als eerste het woord “doos” in je op. Dat zou kloppen met de meeste vroege modellen van Volvo’s, behalve met deze. De S80 werd in 1998 “buiten de geijkte paden” gecreëerd en was bedoeld voor een nieuw soort Volvo-eigenaar die een slanker, zuiniger voertuig wilde, zonder in te boeten op veiligheid of betrouwbaarheid. De S80 voldeed aan al die criteria. Hij was elegant en zag er professioneel uit. Je kon er het hele land mee doorkruisen met de kinderen en de hond, maar waarom zou je dat doen? Ze was te mooi. Langdurige Volvo-eigenaars keken misschien vreemd op toen ze debuteerde, maar al snel werd ze net zo populair als de Volvo’s die haar voorgingen. Van 1998 tot 2006 werd de S80 gereden door CEO’s en huisvrouwen die zweren dat zij de beste Volvo is die ze ooit hebben gereden.