Garagedeuren zijn in vele modellen verkrijgbaar. Van eenvoudige kanteldeuren tot en met garagedeuren waarin een doorloopdeur is verwerkt. Ben jij iemand die van veel gebruiksgemak houdt en daarom op zoek is naar een deur die bij die behoefte aansluit? Lees dan zeker door. In dit artikel bespreken namelijk de soorten garagedeuren die veel gebruiksgemak bieden.

Garagedeuren met een door loopdeur

Garagedeuren met een doorloopdeur zijn een van de meest gebruiksvriendelijke garagedeuren die er zijn. Via de doorloopdeur kun je immers snel de garage in en uit gaan, zonder dat je daarvoor eerst het hele deurblad hoeft te openen.

Bovendien zijn de doorloop deuren vaak in dezelfde uitvoering als het deurblad van de garagedeur verkrijgbaar, waardoor je een mooi geheel qua uitstraling krijgt.

Er zijn verschillende soorten deuren met een loopdeur. Zo zijn er bijvoorbeeld kanteldeuren, waarbij de loopdeur in het deurblad zit verwerkt. Een stijlvolle keuze zijn sectionale garagedeuren waarbij de loopdeur vrijwel altijd apart naast het deurblad wordt gemonteerd.

Meer over garagedeuren met doorloopdeuren vind je hier: https://www.garagedeurspecialist.nl/garagedeur-met-loopdeur/

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren kun je het beste zien als twee losse voordeuren die allebei naar buiten toe openklappen. Dit type garagedeur is ideaal als je de garage gebruikt om je auto in te parkeren of om spullen in op te slaan. Doordat deuren namelijk naar buiten toe openklappen blijft de ruimte in de garage geheel vrij voor het opslaan van spullen.

Openslaande garagedeuren zijn ook een goede keuze als je de garage als kantoorruimte gebruikt. Je hoeft immers slechts één deur helft te openen om de garage te kunnen betreden. En omdat het deurblad uit twee losse deuren bestaat, creëer je het idee van een ‘normale’ deuropening.

Bovendien is het mogelijk om glas in de deurblad te verwerken, zodat er voldoende daglicht naar binnen komt. Meer weten? Bekijk voorbeelden van openslaande garagedeuren.

De materiaalkeuze

Hoewel een garagedeur vooral moet aansluiten bij de wensen en behoeften die je hebt, is het natuurlijk ook prettig als de uitstraling van de deur naar wens is.

Heb je een woning met een landelijke uitstraling? Kies dan voor een houten garagedeur. Heb je woning met een moderne, strakke uitstraling? Kies dan voor een stalen garagedeur.

Naast de materiaalsoorten zijn er ook allerlei motieven in het deurblad mogelijk. Verdiep je dus goed in de mogelijkheden en laat je adviseren door een garagedeur specialist.

Op die manier weet je zeker dat je niet alleen de juiste garagedeur koopt, maar ook dat je – voor wat betreft de uitstraling – de juiste keuze maakt.

Budget garagedeuren met veel gebruiksgemak

Wanneer je wel het gebruiksgemak wilt, maar niet veel geld wilt uitgeven aan de garagedeur, kies dan voor een kanteldeur. Kanteldeuren waren vroeger alleen leverbaar in een stalen ongeïsoleerde variant.

Tegenwoordig heb je ook mooie moderne kanteldeuren die goed geïsoleerd zijn en een doorloopdeur hebben. Desondanks zijn kanteldeuren relatief gezien goedkoop en zijn ze dus een prima budgetoplossing voor mensen die wel van gebruiksgemak houden, maar niet van hoge prijskaartjes.