Volvo is een automerk wat al langer in de automarkt actief is en bekend is onder de auto kenners. Als het op de meest veilige auto’s aankomt is Volvo volgens veel kenners op nummer 1. Als je een Volvo koop kan je je autoverzekering berekenen en ervan uitgaan wat de kosten zijn. Veel onderhoudskosten heeft een Volvo namelijk niet nodig. Het staat namelijk ook bekend om stevige en betrouwbare auto’s

Veiligheid
Veiligheid staat bij Volvo hoog in het vaandel, het is belangrijk dat zij de meest veilige auto’s maken en dit maken zij ook kenbaar als hun Unique selling point. Volvo was bijvoorbeeld het eerste auto merk dat de driepuntsgordel bedacht. Dit type gordel wordt nu in alle auto’s toegepast waarbij je gordel is verbonden op 3 punten, links onder van je, rechtsonder en aanvankelijk van waar je zit links of rechts bij je schouder.

Herkomst
Volvo is een Zweeds auto merk en dat weten veel autokenners al. Het is een Zweeds automerk dat bekend staat om hun betrouwbaarheid en zoals eerder gezegd veiligheid. Ook staat het bekend om mooie modieuze vormen en lijnen in hun nieuwe auto modellen. De auto modellen zijn zeer geliefd maar hebben wel een hogere prijskaartje dan vele concurrenten. Volvo auto’s worden ook vaak gezien als echte luxe en conform zonder dat het een patser of extreme uitstraling geeft maar meer een natuurlijke look.

De toekomst voor het auto merk is natuurlijk nooit helemaal met zekerheid vast te stellen maar het ziet er goed uit. Het merk wordt steeds bekender en ook populair onder de jongeren. Ook zijn er groter orders vanuit verschillende regeringen die het merk willen gebruiken voor als dienstauto voor hulpdiensten als de politie en de ambulance. Zo gebruikt Nederlands Volvo’s voor kleine ambulance auto’s die ergens (zonder spoed) heen moeten om hulp te bieden aan een patiënt.