Wanneer je net je nieuwe Volvo hebt zul je deze moeten verzekeren, dit is ook wettelijk verplicht. Op het internet is veel informatie te vinden over het verzekeren van auto’s en daardoor kan het nogal ingewikkeld worden om de juiste informatie eruit te filteren. In onderstaand artikel geef ik je de basis informatie die van belang is wanneer je je nieuwe Volvo wilt verzekeren!

Wat kan ik overzien?

Het is belangrijk om bij jezelf na te gaan wat je zou kunnen betalen op het moment dat je een ongeluk veroorzaakt. Het is wettelijk verplicht om een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten en daarbij zijn de kosten gedekt van de schade die jij bij een ander aanricht. Hoogstwaarschijnlijk heeft je eigen Volvo dan ook schade. Kun jij dit zelf betalen? Of heb je daar extra geld voor nodig van een verzekering? In het laatste geval is het dan verstandig om je verzekering uit te breiden, zodat de kosten van de schade die jij maakt aan je eigen auto ook gedekt worden. Voordat je een verzekering voor je Volvo afsluit, is het verstandig om verzekeringsaanbieders met elkaar te vergelijken. Wanneer je een aanbieder hebt gekozen, kun je je autoverzekering berekenen. Hiermee voorkom je dat je straks te veel premie betaald dan nodig en dat zou natuurlijk zonde zijn!

Waarmee kan ik aanvullen?

Zoals eerder genoemd is een WA-verzekering verplicht, maar deze verzekering zou je nog verder kunnen uitbreiden. Je kunt ook kiezen voor een WA+ verzekering, daarbij is je Volvo ook verzekerd tegen ruit-, brand- of stormschade of schade als gevolg van diefstal of inbraak. Daarnaast kun je je Volvo ook Allrisk verzekeren, daarbij worden bovenstaande zaken verzekerd, maar ook schade door vandalisme of schade die jij je eigen Volvo aanbrengt. Het advies bij een Allrisk verzekering is om deze niet af te sluiten als een auto al ouder is dan vier jaar. Dan kun je het beste kiezen voor een WA+ verzekering. Houd bij het kiezen van een verzekering bij de staat van je auto!

Hopelijk helpt bovenstaande informatie je om een goede en weloverwogen keuze te maken voor het afsluiten van een verzekering van jouw mooie Volvo!