Ben je op zoek naar een goede tweedehands auto? Vaak zijn tweedehands auto’s een slim idee als je toch een goed werkende auto wil hebben, maar je er geen fortuin aan uit wil geven. Denk bijvoorbeeld aan een tweedehands auto voor als je net je rijbewijs hebt, zodat je daarmee kunt oefenen op de weg, voor je een dure nieuwe auto koopt. Of wanneer je een student bent en je de auto niet zo vaak nodig hebt, maar je toch de vrijheid van een auto wil ervaren. Wanneer je niet zo veel te besteden hebt, is een tweedehands auto ideaal. In deze blog lees je meer over waar je op kunt letten als je een tweedehands auto koop en waarom een APK keuring zo belangrijk is.

Tips voor het kopen van een tweedehands auto

Voordat je een tweedehands auto koopt is het een goed idee om je goed te oriënteren. Welke auto past bij je? Heb je een grote of een wat kleinere auto nodig? Wil je bijvoorbeeld diesel, benzine of elektrisch rijden? En ga zo maar door. Wanneer je jouw tweedehands droomauto hebt gevonden, is het tijd om een afspraak in te plannen met de verkoper. Zorg ervoor dat je de auto goed kunt bekijken en dat je ook een wat langere proefrit mag maken. Tweedehands auto’s hebben vaak al één of meerdere eigenaren gehad, waardoor er slijtage of schade aan de auto te zien is.

Gelukkig kun je door het maken van een proefrit goed ervaren of de auto gebreken heeft of niet. Wil je het risico op een kat in de zak voorkomen? Koop dan een tweedehands auto bij een erkend autobedrijf, dan ben je er zeker van dat de kwaliteit van de auto die je koopt voldoende in orde is.

Waarom is het belangrijk om een APK-keuring uit te voeren?

Wanneer je een tweedehands auto koopt, kun je ervan uitgaan dat de auto APK-gekeurd is. Vraag altijd het onderhoudsboekje bij de verkoper op, zodat je kunt checken wanneer de auto voor het laatst gekeurd is en wanneer jij als nieuwe eigenaar de APK check dient in te plannen. Soms verkopen particulieren hun auto net voor de APK-keuring aan je, waardoor je binnen een paar maanden al veel extra kosten dient te maken. Dat is natuurlijk niet fijn dus zorg ervoor dat de APK-keuring van de tweedehands auto net is uitgevoerd en dat het voertuig is goedgekeurd voordat je hem koopt.