Je hebt besloten om een nieuwe Volvo aan te schaffen, maar voordat het zover is zul je met een aantal zaken rekening moeten houden. Want hoe ga je de auto financieren? Welke Volvo past bij jouw en wellicht je gezin? Welke verzekering sluit je af? Al deze vragen zul je eerst moeten beantwoorden voordat je daadwerkelijk overgaat tot het aanschaffen van een nieuwe Volvo. In het onderstaande artikel zal ik je een aantal handvaten geven die je zouden kunnen helpen bij het maken van een keuze!

De financiering

Vaak is het financiële aspect van de aanschaf van een auto een obstakel punt. Er zijn verschillende manieren om aan krediet te komen om je nieuwe Volvo aan te schaffen. De goedkoopste optie is om zelf geld te sparen, maar als dit geen optie is zou je ook een persoonlijke lening af kunnen sluiten. Het afsluiten van een autokrediet kan je bij verschillende kredietverstrekkers doen. Op het internet kun je veel aanbieders met elkaar vergelijken, zodat je voor jezelf de beste keuze kunt maken en niet te veel betaald voor het bedrag dat je wilt lenen.

Check alles nauwkeurig

Wanneer je een potentiele Volvo op het oog hebt, zijn er nog een aantal zaken die je moet controleren voordat je daadwerkelijk de Volvo aanschaft. Als het gaat om een tweedehands auto, moet je vragen naar de onderhoudsgeschiedenis. De NAP registreert de kilometerhistorie van een auto en je kunt dan nagaan of er een logische kilometerstand op de auto staat.

De verzekering

Als je besloten hebt de Volvo aan te schaffen, zijn er nog een aantal zaken die je moet regelen. In eerste instantie moet de auto op jouw naam komen te staan. Dit kan geregeld worden bij een erkend RDW loket. Vervolgens ben je ook verplicht om minimaal een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering aan te schaffen. Het is zaak om dit direct af te sluiten, want zonder verzekering mag je niet deelnemen aan het verkeer. Zorg dat je van te voren al besloten hebt welke verzekering bij jou en bij je auto past.

Ik hoop dat deze informatie je meer duidelijkheid geeft over wat er komt kijken bij de aanschaf van een Volvo!